Inschrijven op de nieuwsbrief

Ode aan Remco Campert op 21 januari tijdens Writers Unlimited Festival

Ramco Campert - foto Stephan Vanfleteren
Ramco Campert - foto Stephan Vanfleteren

Om het leven en werk van Remco Campert groots te vieren vindt op de slotdag van het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag op zondagmiddag 21 januari 2024 een Ode aan Remco Campert plaats, voorafgaand aan de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen. Remco Campert zal worden geëerd door prominente gasten als Ellen ten Damme, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Alma Mathijsen, Mirjam van Hengel, Ronelda Kamfer, Benjamin Herman Kwartet en Corrie van Binsbergen die zich door de persoon en het werk van Remco hebben laten inspireren. Het programma wordt georganiseerd door Writers Unlimited, Literatuurmuseum, de Jan Campert-Stichting in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij en de Volkskrant.

Remco Campert (1929-2022) werd geboren in Den Haag. Hij was een zeer geliefd dichter, romancier en columnist. Voor zijn poëzie ontving hij onder meer de Reina Prinsen Geerligsprijs, de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Jan Campertprijs, de P.C. Hooft-prijs en De Gouden Ganzenveer. In 2015 werd hij bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren.

In de tweede helft van het programma worden de Haagse Literatuurprijzen  uitgereikt Anjet Daanje (Constantijn Huygens-prijs), Rozalie Hirs (Jan Campert-prijs), Tomas Lieske (F. Bordewijkprijs) en Tjibbe Veldkamp (Nienke van Hichtum-prijs).

Elke winnaar wordt geëerd met een laudatio door een speciale gast! Zo treedt pianist, zanger en componist Maartje Meijer op voor Anjet Daanje, worden Rozalie Hirs en Tomas Lieske lovend toegesproken door respectievelijk dichter Jan Kuijper en schrijver Marjoleine de Vos, en treedt singer-songwriter Lucky Fonz III op voor Tjibbe Veldkamp.

Writers Unlimited organiseert jaarlijks in januari het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (data: 18-21 januari 2024) en door het jaar heen maandelijks Writers Series-programma's op diverse locaties in Den Haag, waaronder de Centrale Bibliotheek Den Haag. Het festival, met ruim honderd schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en musici uit binnen- en buitenland vindt gedurende vier dagen plaats in onder meer Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, Koninklijke Schouwburg, wijkbibliotheken, Haagse universiteiten en middelbare scholen.

KOOP HIER TICKETS voor Ode aan Remco Campert & Uitreiking Haagse Literatuurprijzen

Geplaatst op: dinsdag 4 juli 2023