Inschrijven op de nieuwsbrief

Nu terugkijken: Schaafijs en Afrodance!

Precious Alvares (midden), 'Schaafijs en Afrodance', Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag 2024 - foto Serge Ligtenberg
Precious Alvares (midden), 'Schaafijs en Afrodance', Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag 2024 - foto Serge Ligtenberg

Eerst een avontuurlijk verhaal over de eerste schaafijsverkoper van Suriname en dan los gaan met een workshop Afrodance door een van de beste African street style-dansers van Nederland: Precious Alvares, winnaar van de Red Bull Dance Your Style 2022!

In Schaafijs en Afrodance, een programma voor iedereen vanaf tien jaar, was schrijver Zindzi Zevenbergen te gast. Ze liet je even meereizen met schaafijsverkoper Franscisco. Zijn verhaal, door familieleden doorverteld in verschillende versies, was de inspiratie voor het prachtige young adult lees- & kijkboek De reis van Manie Schaafijs. Zindzi Zevenbergen schreef de tekst en Hedy Tjin maakte de kleurrijke illustraties.

Host was Tirsa WIth, schrijver en bekend als presentator van Het Klokhuis (NPO Zapp).

Daarna was het tijd om los te gaan met een workshop Afrodance van Precious Alvares. Want verhalen worden niet alleen doorgegeven in familielegendes en boeken, maar ook in dans! Precious liet iedereen de beste moves maken en vertelde waar African street style vandaan komt. En dan.. afkoelen met een schaafijsje!

Geplaatst op: woensdag 1 mei 2024