Inschrijven op de nieuwsbrief

Kom naar de officiële opening van A Mile in My Shoes!

A Mile in My Shoes - Winternachten 2022 - fotograaf: Empathy Museum
A Mile in My Shoes - Winternachten 2022 - fotograaf: Empathy Museum

Donderdag 9 juni 2022, 10.00 uur – met muziek, koffie en de directeur OCW Den Haag Korrie Louwes

Speciaal voor de 27ste editie van Winternachten internationaal literatuurfestival (de zomereditie) komt kunstproject A Mile in My Shoes, van de Britse kunstenaar Clare Patey (Empathy Museum), naar het Spuiplein in Den Haag. In deze interactieve 'schoenendoos' kunnen bezoekers hun eigen schoenen verruilen voor die van een bekende of onbekende medemens. Tijdens een korte wandeling horen ze via een koptelefoon dan het levensverhaal van de eigenaar van de schoenen. Een ode aan de empathie!

Feestelijke opening
De 'schoenendoos' op het Spuiplein wordt feestelijk geopend op donderdagochtend 9 juni om 10.00 uur, in aanwezigheid van wethouder Robert van Asten, pers, en een aantal van de verhalenvertellers die bij de schoenen horen. Korrie Louwes zal toelichten waarom zij dit zo'n belangrijk kunstproject vindt én zij heeft de primeur: zij loopt als eerste een mijl in andermans schoenen. Én zijn optredens van singer-songwriter Estatilia Brinkman, zanger Diamanto Christoforidou en klarinetist Georgia Siama. Alle bezoekers krijgen direct de gelegenheid om A Mile in My Shoes uit te proberen en een paar schoenen in hun eigen maat te kiezen, met bijbehorend verhaal. Iedereen is van harte uitgenodigd voor dit feestelijke moment! 

Over A Mile in My Shoes
A Mile in My Shoes was eerder te zien in o.a. Londen, São Paulo, New York, Riga, Denver, Perth, Sydney en Melbourne, en komt nu voor het eerst naar Nederland. Speciaal voor Winternachten werden vele Nederlandstalige en unieke Haagse verhalen toegevoegd aan de 'schoenendoos'. Ook festival De Betovering levert een belangrijke bijdrage: zij maakten het mogelijk dat er verhalen van én voor kinderen in de schoenendoos te vinden zijn.

Openingstijden

A Mile in My Shoes Spuiplein

Donderdag 9 juni t/m woensdag 15 juni: 12.00-18.00 uur
Donderdag 16 juni t/m zaterdag 18 juni: 12.00-20.30 uur
Zondag 19 juni: 12.00-18.00 uur

A Mile in My Shoes in Zuiderparktheater

Van 22 juni t/m 17 juli op woensdagmiddag en in het weekend
Op woensdagen van 13.00-16.00 uur
Op zaterdagen en zondagen van 12.00-16.00 uur (gesloten op zondag 26 juni)

Toegang gratis en reserveren is niet nodig 

De Haagse verhalen zijn opgehaald en opgenomen door: Alma Apt, Lex Bohlmeijer, Annemarie de Bruijn, Lotte van Gaalen, Hasan Gök, Meltem Halaceli, Gerlinda Heywegen, Fleur Jeras, Joëlle Koorneef, Shantie Singh en Ellen Walraven.

Een productie van:

Writers Unlimited / Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag
Clare Patey / Empathy Museum

In samenwerking met:

Zuiderparktheater Den Haag
Festival De Betovering

A Mile in My Shoes is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds en de Gemeente Den Haag.
 
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2022