Inschrijven op de nieuwsbrief

Jan Brokken 11 oktober in Writers Series

Jan Brokken - foto Jelmer de Haas
Jan Brokken - foto Jelmer de Haas

Jan Brokken is een van Nederlands belangrijkste auteurs van literaire non-fictie. Woensdag 11 oktober vertelt hij in Writers Series over zijn nieuwe boek De kampschilders.

Brokken (Leiden, 1949) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Nederlandse literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam met onder meer Baltische zielen en De rechtvaardigen. Zijn werk is vertaald in 23 talen, waaronder het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans. Deens, Zweeds, Chinees en Russisch.

Zijn jongste twee boeken spelen zich af in voormalig Nederlands-Indie, waar zijn beide ouders woonden en tijdens de oorlog in Japanse kampen gevangen zaten: De tuinen van Buitenzorg (2021) en De kampschilders (2022).

In september 2023 werd Brokken onderscheiden voor zijn hele oeuvre met de Gouden Ganzeveer.

Brokken studeerde journalistiek in Utrecht en politicologie in Bordeaux. Na een carrière in de journalistiek (o.a. Trouw en HP/De Tijd) besloot Brokken in 1986 om zich volledig toe te leggen op zijn schrijverschap. Zijn debuut, de verfilmde roman De provincie (1984), was toen al verschenen. Daarna volgden meer dan vijfendertig titels - fictie en non-fictie of een mengeling daarvan - waarin hij de geschiedenis blootlegt van landen die hij bezocht, van Afrika en de Cariben tot Indonesië.

KOOP HIER TICKETS VOOR WRITERS SERIES met Jan Brokken, Ellen Deckwitz en Robin Block.

Woensdag 11 oktober 2023, 20:30-22:00 uur, Centrale Bibliotheek Den Haag, Podium B

Ticketprijzen: €12 | Jongeren €6 | Houders Bibliotheekpas of Ooievaarspas €10.

Geplaatst op: donderdag 5 oktober 2023