Inschrijven op de nieuwsbrief

Inclusief en genderdivers: de kracht van kinderboeken?

De kracht van kinderboeken - Writers Series, woensdag 12 oktober 2022, 20:30-22:00 uur, Zaal 3, Den Haag. Illustratie: Brian Elstak, vormgeving: Eindeloos
De kracht van kinderboeken - Writers Series, woensdag 12 oktober 2022, 20:30-22:00 uur, Zaal 3, Den Haag. Illustratie: Brian Elstak, vormgeving: Eindeloos

Het was weer Kinderboekenweek (5-16 oktober)! In de Writers Series zochten we woensdagavond 12 oktober 2022 in Zaal 3, Den Haag uit waar de kracht en het plezier ligt van kinderboeken met twee top-kinderboekenauteurs: Edward van de Vendel en Brian Elstak.

Writers Unlimited presenteerde in de Kinderboekenweek op woensdagavond 12 oktober 2022, aanvang 20:30 uur in Zaal 3 in Den Haag voor een volwassen publiek een indringend gesprek met twee geweldige kinderboekenauteurs: Edward van de Vendel en Brian Elstak. Hoe kijken zij naar hun werk en vooral hun maatschappelijke rol? Wat is de impact van hun boeken en hoe verschillen hun ervaringen? Jellie Brouwer, bekend als presentator van het Radio 1-programma Kunststof, stelde de vragen.
 
 
Brian Elstak is als beeldend kunstenaar, illustrator en kinderboekenschrijver betrokken bij alle aspecten van verhalen vertellen. Voor zijn verhalen gebruikt hij een beeldtaal die verwijst naar popcultuur en maatschappelijke kwesties. Eind november 2022 verschijnt bij Das Mag Lobi met nieuwe belevenissen van de mensenkinderen Cel, Bones en Zi, bekend en geliefd van zijn boeken Tori (geschreven met Karin Amatmoekrim) en Trobi (evenals Lobi geschreven met Esther Duysker).
 
Het oeuvre van Edward van de Vendel is omvangrijk, veelbekroond en breed: hij schrijft kinderboeken, jeugdromans, gedichten, toneelteksten en liedjes. Bijzonder is zijn betrokkenheid bij de in 2020 gestarte Querido Glow. In deze boekenreeks voor young adults met hoofdpersonen uit het hele queer spectrum, publiceerde hij zijn boek en podcast Gloei met interviews en gedichten over jongeren die gemeen hebben dat hun geaardheid of gender afwijkt van die van de meerderheid.
 
Moderator en journalist Jellie Brouwer, onder meer bekend als presentator en interviewer van het radioprogramma Kunststof, weet als geen ander de juiste vraag op het juiste moment te stellen. Zij gaat het gesprek aan met de twee auteurs, waarin we bovenal de kracht (en het plezier!) van het kinderboek vieren.
 
Programma samengesteld door Joëlle Koorneef (Writers Unlimited)
Boekverkoop en signeren in de foyer door De Vries Van Stockum Boeken
 
 
 
 
Writers Unlimited presenteerde in Writers Series: De kracht van kinderboeken
 
Woensdag 12 oktober 2022, 20:30-22:00 uur
 
Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A. Den Haag
Geplaatst op: donderdag 29 september 2022