Inschrijven op de nieuwsbrief

GEANNULEERD - Rachel Cusk komt naar Winternachten

Rachel Cusk - Winternachten 2022 - fotograaf: Siemon Scammell-Katz
Rachel Cusk - Winternachten 2022 - fotograaf: Siemon Scammell-Katz

Helaas heeft Rachel Cusk door privéomstandigheden haar komst naar Winternachten moeten annuleren. Bekijk hier het geüpdatet blokkenschema van Thursday Night Unlimited.

-------

Niemand minder dan Rachel Cusk vereert Winternachten met een bezoek, tijdens Thursday Night Unlimited én in de Whose House is This-literaire marathon op vrijdagavond. De Brits-Canadese Cusk is een veelbekroond schrijver en essayist en werd vooral bekend met haar Outline-trilogie (in het Nederlands verschenen als Contouren, Transit en Kudos).

Met haar filosofische, intelligente en bij vlagen ongrijpbare werk wist Cusk de harten van vele lezers te veroveren. Ze schrijft eerlijk en rauw over moederschap, kunst, vrouw-zijn en haar eigen huwelijk en scheiding. 'Een schrijfster om bang voor te zijn,' noemde Marja Pruis haar onlangs nog in De Groene Amsterdammer. En dat was positief bedoeld. Haar meest recente roman, De tweede plaats, verscheen in 2021 en vertoont een opvallende stijlbreuk met haar eerdere werk. Over dat boek en natuurlijk haar eerdere werk, haar overkoepelende thema's en hoe goed die bij ons festivalthema Whose House is This? aansluiten, zal Cusk ons op donderdag 16 juni alles vertellen.

Cusk wordt geïnterviewd door schrijver Niña Weijers, die niet alleen groot liefhebber en kenner is van het werk van Cusk maar zich ook door haar liet inspireren bij het schrijven van Kamers antikamers.

Geplaatst op: donderdag 19 mei 2022