Inschrijven op de nieuwsbrief

Festivalopening met o.a. Celeste Ng, Adriaan van Dis, Aminatta Forna en Sholeh Rezazadeh

Opening Night, Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag 2024.
Opening Night, Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag 2024.

Vrijheid om te spreken of te schrijven is belangrijk maar voor velen onmogelijk. Het festival opent 18 januari met 'human voices' (thema van deze editie) uit Nederland en het buitenland: een unieke line up van beroemde schrijvers spreekt zich uit.

Dit is zo'n avond voor inspiratie, creatieve gedachten en trefzekere woorden die diepe indruk maken. Maak kennis met de auteurs die vier heerlijke Haagse festivaldagen van zich laten horen!

BOEK HIER TICKETS

De 'Opening Night 2024' in Theater aan het Spui op donderdagavond 18 januari 2024 staat in het teken van vrijheid van het woord en de kracht van literatuur, met optredens en voordrachten van de Amerikaanse auteur Celeste Ng (internationaal een van de best gelezen auteur met Aziatische roots), de Britse schrijver Aminatta Forna (o.a. Het huis met de schaduw), van Adriaan van Dis (onlangs verscheen zijn ontroerende nieuwe roman Naar zachtheid en een warm omhelzen), van Burhan Sönmez, auteur van o.a. Istanbul, Istanbul en voorzitter van schrijversorganisatie PEN International.

De jonge Haagse schrijver en spoken word artiest Daniëlle Zawadi en, begeleid door percussionist Hashem Kabreet, dichter en schrijver Sholeh Rezazadeh (o.a. de roman Ik ken een berg die op me wacht) treden op met spoken word performances.

Geplaatst op: woensdag 17 januari 2024