Inschrijven op de nieuwsbrief

Even voorstellen: programmamaker en -coördinator Ilonka Reintjens

Ilonka Reintjens
Ilonka Reintjens

Wie maken de programma's van Writers Unlimited? We stellen de komende weken graag ons deels nieuwe team programmamakers aan u voor! Als eerste: Ilonka Reintjens.

Ilonka is programmamaker, literair agent en projectcoördinator van literaire evenementen. Voorheen werkte ze als uitgever en redacteur bij diverse uitgeverijen. Tegenwoordig werkt ze op freelance basis bij onder andere het Nederlands Letterenfonds en het literatuurfestival Wintertuin van productiehuis De Nieuwe Oost.

Sinds 2018 is Ilonka verbonden aan Writers Unlimited; aanvankelijk als programmamaker en vanaf 2019 ook als programmacoõrdinator. Ze maakt programma's en coördineert die voor het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag, de Writers Unlimited-avonden op locatie in Den Haag en de binnenkort te starten reeks Writers Unlimited Podcast.

Uiteraard vroegen we Ilonka naar leestips!

Het boek dat ik nu aan het lezen ben:
"Why I no longer talk to White People van Reni Eddo-Lodge. Wat valt er nog veel te leren en te begrijpen."

Het boek dat in mijn ogen te weinig waardering kreeg:
"Toekomstig huis van de levende god van Louise Erdrich. Een boek als Margaret Atwoods The Handmaid's Tale, waarin een toekomst wordt geschetst waarin zwangere vrouwen worden opgepakt en hun pasgeboren baby's worden gescreend. Ik las het in één ruk uit, met een knoop in mijn maag om het gruwelijke idee van de voorgestelde werkelijkheid waarin vrouwen geen eigen beslisrecht meer hebben over hun lichaam en kinderen."

Het boek dat mij veranderde:
"Bijna ieder boek dat ik lees, zet bij mij iets in beweging. Soms brengt het me een idee, een inzicht, of herkenning. Maar de bundel Hogere natuurkunde van Ellen Deckwitz voelde als thuiskomen in een vertrouwde wereld die me opeens door iemand anders werd voorgehouden. Zo scherp zijn haar observaties, zo mooi zijn de woorden die ze aan haar gedachten geeft en zo herkenbaar zijn de beelden die ze schetst. Hogere Natuurkunde gaat over haar oma die uit Nederlands-Indië komt en haar alle pijn en trauma's uit de oorlog toevertrouwde."

Geplaatst op: dinsdag 22 september 2020