Inschrijven op de nieuwsbrief

Ellen Walraven vertrekt als directeur Writers Unlimited

Ellen Walraven neemt na ruim twee intensieve jaren per 1 december 2022 afscheid als directeur van Writers Unlimited en het Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag.

Het festival kon tijdens de coronapandemie twee keer niet als gebruikelijk in januari plaatsvinden. In 2021 werd het omgevormd tot een online festival en in 2022 verplaatst naar de zomer.

 
Walraven is trots dat het festival altijd is doorgegaan: "Het vroeg maximale inzet en inventiviteit van het team. We hebben veel geleerd en met schrijvers nieuwe vormen gezocht en gevierd met een betrokken publiek. Onze redacteuren ontwikkelden zich tot bijzondere programmamakers. Dankzij professionele videoregistraties zijn de programma's van deze edities in ons online archief te vinden."


Het bestuur van Writers Unlimited is Ellen Walraven erkentelijk voor haar creativiteit en energie. Bestuursvoorzitter Farah Karimi: "Wij zijn dankbaar dat zij onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronapandemie Writers Series-programma's, podcasts en twee Winternachten festival-edities heeft gemaakt, en wensen Ellen veel succes met haar verdere loopbaan."


Het komende Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag vindt eenmalig plaats verspreid over drie maanden op 12 februari, 12 maart, 16 en 21 april 2023 in Theater aan het Spui.

Het bestuur zal snel op zoek gaan naar een nieuwe directeur. De vaste waarden van Writers Unlimited zijn daarbij het uitgangspunt: de bezoekers komen naar het Winternachten festival en de Writers Series-programma's voor schrijvers uit binnen- en buitenland, hun boeken, voordrachten en gesprekken die nieuwe inzichten geven in actuele maatschappelijke en literaire thema's.

Geplaatst op: vrijdag 2 december 2022