Inschrijven op de nieuwsbrief

Winternachten Suriname Tour 2008

Suriname 2008

Tue 4 November - Sun 9 November 2008

Sinds 2004 vindt om het jaar in Paramaribo een internationaal literatuurfestival plaats, georganiseerd in samenwerking met Winternachten. In deze derde edities komen schrijvers en dichters uit Suriname samen met auteurs en musici uit Indonesië, de Antillen, Zuid-Afrika, Turkije, Marokko en Nederland. Dit jaar werkt Winternachten samen met de Stichting Literair Festival Suriname. Onze Surinaamse partners stelden een vierdaags programma samen rond het thema 'Satire en Spot'. De auteurs en musici treden op in openbare programma's en programma's voor scholieren en studenten.

Namens Winternachten nemen aan dit festival deel: Gerrit Komrij uit Nederland, Putu Wijaya uit Indonesië, Asli Erdogan uit Turkije, Youssouf Amine Elalamy uit Marokko, Peter Snyders uit Zuid-Afrika en de Curaçaose/Nederlandse zangeres Izaline Calister en haar begeleiders.

De Surinaamse deelnemers zijn o.a. Jit Narain, Rappa, Ellen Ombre, Celestine Raalte en Antoine de Kom.

Het festival is mede mogelijk gemaakt door subsidies van OCenW, Hivos/NCDO, HGIS, en de Nederlandse Ambassade in Paramaribo.

Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website van onze Surinaamse partnerorganisatie, Stichting Literair Festival Suriname.

Retrospect