Inschrijven op de nieuwsbrief

Internationaal literatuurfestival Den Haag

Winternachten 2017

do 19 januari - zo 22 januari 2017

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 januari 2017 bracht Winternachten schrijvers, journalisten, denkers, dichters en publiek samen in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. De 22e editie van het mooiste literatuurfestival van Nederland had als motto 'Is this the real life?' – over wat er is maar verborgen blijft, en over fake - dat wat er niet is maar ons wordt voorgehouden.

Tijdens de grote festivalavonden Friday & Saturday Night Unlimited keerde dit motto terug in debatten als This is Not America, IS: The Horror Show, Fictie in tijden van Fake en De verborgen stad.

Onder de tachtig gasten waren topauteurs als Arnon Grunberg, Tommy Wieringa, Bas Heijne, Joke Hermsen en, uit het buitenland, Ian Buruma, Colson Whitehead, Michel Faber, Tomas Sedlacek, Michaïl Sjisjkin en Salena Godden.

Op vrijdag- en zaterdagavond verzorgde Spoken Beat Night optredens waarin jazz, spoken word, wereldmuziek, voordracht, live animatie en funky beats zich vermengen. Tijdens het festival worden de Oxfam Novib PEN Awards (donderdag 19 januari) en de Jan Campert-prijzen (zondag 22 januari) uitgereikt.

Winternachten is een vierdaags festival dat inspireert met andere verhalen, nieuwe invalshoeken en actuele thema's. Internationale en Nederlandstalige schrijvers reflecteerde in zaalgesprekken en debatten, rond filmvertoningen en muziekoptredens aan de hand van het motto 'Is this the real life?' op de grote en de alledaagse vragen waar Nederland en Europa mee worstelen.

Winternachten is er voor iedereen die stof tot nadenken zoekt, die romans, poëzie of non-fictie leest, die een ander perspectief op de actualiteit wil, die graag luistert naar of deelneemt aan het vertellen van verhalen van ver of dichtbij, die wil ontmoeten en kennismaken.

terugblik

zaterdag 21 januari 2017  
Colofon