Inschrijven op de nieuwsbrief

Writers Unlimited Winternachten festival 2014

Winternachten 2014

do 16 januari - zo 19 januari 2014

Het is internationaal, het is literatuur, het is een festival en het is in Den Haag. Van 16 t/m 19 januari biedt Writers Unlimited Winternachten optredens van schrijvers vanuit de hele wereld. Van Herman Koch tot de Frans/Libanese Amin Maalouf, van Connie Palmen tot Geling Yan uit China.

Op deze pagina's vindt u het complete festivalprogramma, inclusief tijdschema's en achtergrondinformatie over alle deelnemende auteurs en musici.

Deze festivaleditie heeft als thema 'Like me': een knipoog naar de sociale media.

Er zijn zowel Engelstalige- als Nederlandstalige programma's. In Filmhuis Den Haag draaien keuzefilms van de auteurs, er zijn boeken te koop, de schrijvers signeren en er is muziek van Wende en Huub van der Lubbe, maar ook van Typhoon en Neco Novellas. Natuurlijk is er eten en drinken en aan het eind van de avond danst iedereen de nacht in. Wees welkom!

Met o.a. de volgende internationale auteurs: Ian Buruma (VS/Nederland), Linda Christanty (Indonesië), Aminatta Forna (GB/Sierra Leone), Noreena Hertz (GB), Antjie Krog (Zuid-Afrika) en haar zoon Andries Samuel (Zuid-Afrika), Amin Maalouf (Frankrijk/Libanon), Andrés Neuman (Spanje/Argentinië), Nihad Siries (Syrië) en Geling Yan (China).

En uit ons eigen taalgebied: Abdelkader Benali, Arie Boomsma, Hassnae Bouazza, Nadia Bouras, Tom Lanoye, Oek de Jong, Wim Brands, Peter Breedveld, Saskia De Coster, Elsbeth Etty, Rodaan Al Galidi, Marjolijn van Heemstra, Bas Heijne, Jan van Hooff, Bernke Klein Zandvoort, Herman Koch, Fouad Laroui, Ad van Liempt, Nelleke Noordervliet, Connie Palmen, Anne Provoost, Alfred Schaffer, Petra Stienen, P.F. Thomése, Sana Valiulina, Kira Wuck e.v.a.

Trio Mäshräp, Huub van der Lubbe, Wende, Ronald Snijders, Neco Novellas, DJ mps PILOT, DJ Socrates en Typhoon leveren een muzikale bijdrage aan deze 19e editie van het festival.

Programmawijzigingen
De optredens van Milo Manara op zaterdagavond en zondagmiddag zijn wegens familieomstandigheden afgelast.
Het optreden van Geling Yan op vrijdagavond kan om gezondheidsredenen niet doorgaan. Ze wordt vervangen door Gary Barker. Ze treedt wel op op zaterdagavond in Saturday Night Unlimited.

terugblik

zaterdag 18 januari 2014  
Colofon