Inschrijven op de nieuwsbrief

Writers Unlimited - Winternachten 2012 Den Haag

Winternachten 2012

ma 16 januari - zo 22 januari 2012

Keep On Dreaming! was het thema van dit festival. Een knipoog naar de dromers, de gelovers in utopieën, de najagers van idealen. Schrijvers en denkers uit Nederland en ver daarbuiten spraken zich uit over hun dromen, ze dromen met ons over vrijheid en hoe die verwezenlijkt kan worden. Een mengeling van actualiteit en literatuur, muziek en film in een gevarieerd programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Het festival begon op donderdagmiddag 19 januari met de uitreiking van de Oxfam Novib PEN Awards. 's Avonds volgde de Winternachtenlezing van de Nigeriaanse schrijver Helon Habila.
Op vrijdag- 20 en zaterdagavond 21 januari vonden de Winternachten plaats met gevarieerde programmering in vijf zalen. Tientallen programma's met schrijvers, films en muziek.

Op zaterdagmiddag boog de NRC Leesclub Live zich over The Great Gatsby en op zondagmorgen kon de uitzending van VPRO's OVT Live bijgewoond worden.

Het festival eindigde op zondagmiddag 22 januari in de Koninklijke Schouwburg met de Hommage aan Hella Haasse, met o.a. optredens van Loes Luca en Willem Nijholt. Aansluitend werden de Jan Campert-prijzen van de Gemeente Den Haag uitgereikt.

In het voorprogramma presenteerde het Filmhuis een serie films met inleidingen en nabesprekingen rond het thema 'Keep on Dreaming'. Op woensdagavond presenteerde Theater aan het Spui de voorstelling Mahabharata, van Marjolijn van Heemstra en Satchit Puranik.

Er waren ontmoetingen met de buitenlandse auteurs in onze Meet & Greets in Theater Dakota en Theater Concordia.

terugblik

Colofon