Inschrijven op de nieuwsbrief

Seray Şahiner

Seray Sahiner - foto Timurtas Onan
Seray Sahiner - foto Timurtas Onan

(Turkije, 1984) is een jonge Turkse schrijfster die opgroeide in Istanbul. In 2007 kreeg haar verhalenbundel Gelin Ba (Trouwkapsel) een bijzondere vermelding bij een Turkse prijsuitreiking voor korte verhalen. In 2008 werden drie verhalen uit deze bundel op de planken gebracht in diverse theaters in Istanbul.
Seray Sahiner studeerde journalistiek en werkte voor bladen als Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan (Het Maandelijkse Pats Boem Cultuur Tijdschrift Beest) en Aylak Öykü Dergisi (Verhalentijdschrift van Nietsnutten). Tegelijkertijd was ze betrokken bij uitgave van de fanzines Kaygan Zemin (Slipperige Grond) en Kara Kutu (Zwarte Doos) en werkte ze als correspondent voor de Marie Claire en voor twee kranten. Ze is momenteel screenplayschrijfster en correspondent voor de krant Gaste.

Archief beschikbaar voor: Seray Şahiner

  • Winternachten 2010 – Winternachten 1

    Wintercafé 3: Istanbul, een kosmopolitische toekomst

    Waar grenzen vervagen trekken mensen nieuwe lijnen. Kosmopolitische steden, waar heel verschillende mensen en culturen elkaar ontmoeten zijn broedplaatsen voor nieuwe artistieke schemerzones. In een reeks uitwisselingen tussen Antwerpen, Amsterdam en Istanbul over dit onderwerp zoeken schrijvers naar de overeenkomsten, verschillen en ontwikkelingen van urbane cultuurvormen. De Turkse auteurs Şeray Sahiner en Uğur Ziya Şimşek zijn 'in residence' in Amsterdam. Zij praten over Istanbul als kosmopolitisch overgangsgebied, over nieuwe grenzen, oude wetten en welke culturele dimensies zij hebben ontdekt in Nederland. De columniste Fatos Ipek-Demir leidt het gesprek. NL