Inschrijven op de nieuwsbrief

Cansu Eroğlu

Cansu Eroglu
Cansu Eroglu

(Den Haag, 1992) is een Haagse zangeres met Turkse roots. Haar interesse in culturele diversiteit is niet alleen terug te vinden in haar studies (Culturele Antropologie, Religieuze Wetenschappen & Wereldmuziek) en werk, maar ook in de liedkeuzes en de verschillende talen waarin Eroglu zingt.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Cansu Eroğlu

 • Winternachten 2019

  Rap & spoken word met HemelBesem, Raj Mohan en Djani

  Met: Cansu Eroğlu, Djani, HemelBesem, Raj Mohan

  Met spoken word, rap, beats en songs hun verhaal vertellen: dat kunnen HemelBesem, Raj Mohan en Djani als geen ander. Het Haagse literatuurfestival Winternachten en Bibliotheek Schilderswijk presenteerden voor jong en oud een ontmoeting tussen deze drie zeer muzikale woordkunstenaars. HemelBesem komt uit Zuid-Afrika. Hij is een beroemde performer, artiest en MC die al vier zelfgeproduceerde hiphop albums heeft uitgebracht. Hij treedt vaak op met andere artiesten, heeft een radioshow en maakt zich sterk voor de verbindende kracht van het Afrikaans als taal. Raj Mohan vertolkt vanuit zijn Surinaams-Hindoestaanse achtergrond eigen muziek en gezongen dichtkunst. Hij heeft vijf albums en twee dichtbundels uitgebracht. De jonge Haagse rapper Djani start in 2015 met twee vrienden rapgroep FDG waarvoor hij songs, beats en een deel van de teksten voor zijn rekening neemt. Naast FDG werkt Djani ook solo. De stijlen die hij graag gebruikt zijn trap, dancehall, afro en oldschool hiphop.

 • Winternachten 2018

  Winternachten goes Schilderswijk

  Met: Cansu Eroğlu, Hizir Cengiz, Ibrahim Eroğlu, Sanam Sheriff

  Winternachten festival presenteerde in samenwerking met Bibliotheek Schilderswijk voordrachten door en gesprekken met Sanam Sheriff, poetry slam-talent uit India en de jonge schrijver-columnist (en Schilderswijker) Hizir Cengiz. Dichter en buurtbewoner Ibrahim Eroglu bracht samen met zijn dochter, vocaliste Cansu Eroglu, Turkse poëzie ten gehore.