Inschrijven op de nieuwsbrief

Annel de Noré

Annel de Noré tijdens optreden in Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg
Annel de Noré tijdens optreden in Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg

(Paramaribo, 1950) woont en werkt als leerkracht in Suriname. De Bruine Zeemeermin is in 2000 haar debuut als schrijfster. Met het typoscript won ze in Caracas de eerste prijs in een literaire prijsvraag voor ingezetenen van het Caribisch gebied uitgeschreven door de Nederlandse ambassade in Venezuela. De jury, onder voorzitterschap van Frank Martinus Arion, was unaniem in zijn oordeel. In Nederland werd zij prompt genomineerd voor de Zami-Award 2000 Literatuur. De roman moest binnen één jaar worden herdrukt.
Bron: de Knipscheer 2001

Archief beschikbaar voor: Annel de Noré

  • Winternachten 2002 – Winternacht 2

    Een buitenvrouw voor elke bakra

    Om een oer-Hollandse relatie een beetje kleur te geven is een Surinaamse bijvrouw wellicht een goed idee. De leraar Theo uit Hoorn gaat zo'n relatie aan in De buitenvrouw van Joost Zwagerman. De Surinaamse schrijfster en lerares Annel de Noré, Frank Martinus Arion (Curaçao) en Zwagerman spraken over de voor- en nadelen van een bijvrouw.

  • Tournee NL 2002

    Winternachten Den Bosch

    Met: Annel de Noré, Antjie Krog, Ayu Utami, Ed van Eeden, Hagar Peeters

    Hoe schrijven vrouwen over de liefde? Schrijfsters uit vier continenten spraken over de manier waarop ze lust en liefde verwoorden in hun proza en poëzie. "Liefde bouwt zich een Hel, de Hemel te spijt.", schrijft Annel de Noré uit Suriname. "Genoeg gedicht over de liefde vandaag", stelt dichter Hagar Peeters, als het schrijven in de plaats dreigt te komen van de liefde zelf. Een avond in Theater Bis in Den Bosch.

  • Tournee NL 2002

    Winternachten Utrecht

    Met: Annel de Noré, Ayu Utami, Ed van Eeden, Frank Martinus Arion, Manon Uphoff

    Liefde bouwt zich een Hel, de Hemel te spijt. Dit motto van de Surinaamse schrijfster Annel de Noré klinkt als een klok, maar allemaal willen we wel weten hoe die hel er dan uitziet. Kent de onderwereld grenzen, zowel landelijke als seksuele, onderkent ze tradities en cultuurverschillen en vooral, mag iedereen het daar met iedereen doen of is ze een oord van seksuele geheelonthouders? Vier auteurs uit verschillende continenten bespraken deze vragen. Een avond in Boekhandel Broese i.s.m. de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht.