Inschrijven op de nieuwsbrief

Aimée de Jongh

Aimée de Jongh - foto: Bob Bruyn
Aimée de Jongh - foto: Bob Bruyn

(1988) is een Nederlandse stripauteur, animator en illustrator. Ze debuteerde met Snippers, een humoristische dagstrip voor de Metro. Haar eerste grafische roman De terugkeer van de Wespendief (2014) won de Prix Saint-Michel en werd verfilmd. In 2017 maakte ze voor NRC, na een reis aan de vluchtelingenkampen op Lesbos, de getekende reportage Europa's wachtkamer. Haar meest recente beeldromans zijn de autobiografie TAXI!, en Bloesems in de herfst, over liefde na je 60e, geschreven door de Belgische stripauteur Zidrou. Aimée de Jongh animeerde vorig jaar ook een reeks muziekvideo's voor het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Haar grootste animatieproject was Behind the Telescopes, een 71 minuten durende theatrale film met harpiste Lavinia Meijer, dat ze regisseerde en animeerde. De Jongh werkt momenteel aan twee nieuwe stripboeken, die in 2020 en 2021 worden uitgegeven.

(WU 2020)

Archief beschikbaar voor: Aimée de Jongh

 • Uitgesteld: In conversation with Michel Faber

  Uitgesteld: In conversation with Michel Faber

  Met: Aimée de Jongh, Michel Faber

  Uitgesteld vanwege maatregelen tegen het coronavirus. We onderzoeken nu of en hoe we het programma later kunnen organiseren. We houden u graag op de hoogte via de nieuwsbrief en op social media.

  - - -
  Romanschrijver en meester van het korte verhaal Michel Faber werd geboren in Den Haag, maar emigreerde naar Australië in 1967. Hij voltooide zijn bestseller The Book of Strange New Things (2015), terwijl hij zijn vrouw Eva aan kanker verloor. Hij zei dat hij klaar was met schrijven, maar publiceerde daarentegen Undying - A Love Story, een poëziebundel ter herinnering aan de liefde van zijn leven.
  Aimée de Jongh, bekroond stripauteur, illustrator en animator uit Nederland, voelt een sterke band met het werk van Michel Faber, die op zijn beurt weer van strips houdt. De Jongh publiceerde internationaal geprezen graphic novels zoals TAXI! en Bloesems in de herfst. Wees erbij en hoor zelf of de auteurs raakvlakken zullen vinden in de manier waarop ze naar het leven, werk en schrijven kijken. Engelstalig programma.

  Programma samengesteld door Ilonka Reintjens (Writers Unlimited), in samenwerking met Cross Comix Rotterdam.
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken.